HeiligeLotus.nl

voor lichaam en geest

Master 3A & 3B opleiding
 

Deze graad leidt uiteindelijk tot Reiki Master en Teacher. Tot die tijd verhoog je weer jouw eigen potentieel en persoonlijke groei binnen Reiki en ook ver daarbuiten. De derde graad was oorspronkelijk voor weinig mensen weggelegd. Mikao Usui wijdde slechts 22 mensen in tot Reiki Master. Usui ontwikkelde Reiki vanuit zijn ervaring in en met mededogen met elk levend wezen.

Tegenwoordig worden steeds meer mensen ingewijd in de derde graad en er zijn dan inmiddels ook vele Reiki Masters. Dat lijkt me een goede stap voorwaarts, aangezien Reiki op die manier veel mensen bereikt en ook telkens tot een betere wereld leidt, al is het maar een kleine verbetering, elke verbetering is er weer één! Het is de laatste graad van Reiki en een inwijding als Reiki Master en Teacher is de afsluiting van de opleiding binnen Reiki. Toch ben je dan natuurlijk niet uitgeleerd, integendeel, dan begin je pas met leren.

Je gaat weer een nieuwe wereld binnen vol mogelijkheden, die soms zelfs je voorstellingsvermogen te boven gaan.

Dit gebeurt niet door een afstemming, noch door een certificaat, maar door realisatie. Er is niets te bereiken, er is geen doel om naar te streven. Reiki is niet alleen de methode van handoplegging of het geven van energie op afstand. Het is een energie die je op alle gebieden van je leven kunt toepassen en die overal een versterkende en helende werking zal hebben, daar zul je je nu nog meer bewust van gaan worden. Het is bovenal een spirituele levensweg waarbij je steeds meer en beter in contact komt met de kosmische bron van levensenergie in jezelf en daardoor ook in anderen.

Het is een pad dat voor iedereen beschikbaar is ongeacht religie, afkomst of opleiding.

 

Tijdens de cursus komen in ieder geval aan de orde:

Waarom kies je voor Reiki 3?

Hoe geef je een inwijding?

Reiki en ethische verantwoordelijkheid;

Een aantal theorievragen ter overdenking;

Hoe bereid je een cursus voor en hoe deel je een cursusdag in?

Welke materialen heb je nodig als Reikimaster?

Het Dhai-Kho-Myo en het Raku symbool;

 

Deelnamevoorwaarden:

Om de derde graad te kunnen behalen bij De Heilige Lotus, vinden we dat iemand aan de volgende voorwaarden zou horen te voldoen:

Beschikken over de Reiki 1 & II graad.

Overdacht hebben en beseffen dat je door het ondergaan van deze graad waarschijnlijk weer in een nieuwe fase van je leven belandt.

Beschikken over een gezond inzicht en gezonde zelfreflectie.

Het kunnen invoelen en inleven van je cliënten en cursisten.

Goed nagedacht hebben over de verantwoordelijkheid naar andere mensen toe wanneer je diegene gaat inwijden. Het is een onlosmakelijke verbintenis die je aangaat met die ander, ze moeten altijd op jouw hulp kunnen vertrouwen als het gaat om vragen die met Reiki te maken hebben.