gallery/300x300

De Heilige Lotus

Reiki informatie centrum

Alles over Reiki en meer...

gallery/slide1

Reiki 1 vervolg

Voel je ook absoluut niet schuldig als je een dag vergeet jezelf Reiki te geven. Een dagje, of een paar dagen overslaan kan echt geen kwaad. Reiki is voor altijd dat, verlies je niet. Zelfs als je er een paar jaar niks mee zou doen, en je begint weer, zal de energie nog steeds stromen.

Ik voel geen energie in mijn handen, help!

Vooral in het begin lijkt het moeilijk te voelen of Reiki nu wel of niet door je handen stroomt. Daardoor ga je snel aan jezelf twijfelen; kan ik het wel, voelt de ander wel wat want ik voel niks. Als je iemand anders behandeld kun je vragen wat die ander voelt als jij jouw handen oplegt. Maar als je jezelf behandeld en het lijkt of je niks voelt heb ik de volgende tip;

Doe eerst Gassho en klap daarna een paar keer in je handen. Daarna wrijf je je handen over elkaar. Dan houd je je handen tegen elkaar en haalt ze iets uit elkaar, je voelt dan een tinteling in je handen. Vervolgens breng je je handen weer tegen elkaar aan . Als je weer je handen langzaam van elkaar afhaalt, lijkt het of ze magneten zijn. Dit kan je een paar keer herhalen tot de afstand tussen je handen steeds groter wordt, maar je nog wel de tinteling en aantrekkingskracht blijft voelen. Op deze manier kun je ook de energiebal maken.

Van jezelf houden.

Met Reiki leer je van jezelf te houden. Je houd pas van jezelf wanneer je alle aspecten van jezelf aanvaard. Ook de minder goede. Dit is een goede oefening om de minder goede gevoelens van jezelf te leren aanvaarden. Ben je b.v. jaloers van aard en heb je er moeite mee, dan zal je er alles aan doen om te ontkennen dat je jaloers bent. Dit ontkennen doe je niet alleen naar anderen maar ook naar jezelf toe. Dus lieg je ook nog eens tegen jezelf. De oefening helpt je deze gevoelens te onderkennen en te aanvaarden. Let er wel op dat je deze gevoelens niet bij iemand anders plaatst, ze zijn van jezelf dus hou ze bij jezelf. Blijf goed bij jezelf (ga ergens rustig zitten en sluit je even van de buitenwereld af)  geef Reiki op de plaats waar jij voelt dat daar het minder goede gevoel zit. Probeer dit zolang mogelijk vol te houden. Het kan zijn dat je pijn voelt op deze plaats, verleg je handen dan. Je moet jezelf niet forceren. Soms zijn deze gevoelens zo sterk dat ze niet van de eerste keer te behandelen verdwijnen. Blijf dan oefenen en verwens jezelf niet omdat het niet lukt van de eerste keer, het gebeurd zelden dat ze verdwijnen bij de eerste behandeling. Deze oefening kan je bij alle gevoelens toepassen.

 ­

­

­

­

­