HeiligeLotus.nl

voor lichaam en geest

Reiki 2 Cursus

Wat is Reiki II

 

Reiki II is een verdieping van de Reiki energie en werkt sterk door op het mentale niveau. De kracht van Reiki wordt nu aanzienlijk vergroot. Met Reiki II neemt de hoeveelheid energie die door je handen stroomt toe. Hoeveel hangt onder andere af van de mate waarin je in staat bent je blokkades op te lossen. Deze toename van energie vereist een grotere verantwoordelijkheid, die wordt beloond met een grotere kracht.
Daardoor kun je met de tweede graad zeer snel aan jezelf werken!

Daardoor functioneer je beter en ben je minder speelbal van de wereld om je heen. Dit werkt zo mooi en snel dat een aantal keren Reiki sturen voldoende is om de invloed van een gebeurtenis (echt en meetbaar) te laten verdwijnen.

Reiki II doe je in eerste instantie voor jezelf. Je kunt jezelf op een dieper mentaal niveau en in (veel) kortere tijd behandelen. Iemand die Reiki II beoefend hoeft maar 2 tot 3 minuten per handpositie te gebruiken. De gedachte om Reiki II te willen doen kan soms maanden tot jaren duren. Iedereen heeft daar zijn tijd voor nodig, totdat je het van binnen uit voelt om Reiki II te gaan doen. Waarom de een er sneller klaar voor is dan de ander is heel persoonlijk, en kan aan de omstandigheden liggen. Je ontwikkelt door Reiki II een diepere spirituele groei en door het leren van de symbolen kun je op afstand werken naar o.a (levens)situaties en problemen naar jezelf en anderen.
 

Een van de voornaamste redenen voor mensen die Reiki II willen gaan doen, is het Reiki sturen op afstand, door tijd en ruimte. Veel mensen zoals hierboven staan beschreven bij Reiki I, willen snel door naar Reiki II om Reiki naar hun verleden te kunnen sturen. Ze hopen zo eerder van hun emotionele bagage af te zijn. Dat is een groot misverstand, het is juist belangrijk om eerst weer goed in je vel te zitten eer je aan Reiki II begint. Aangezien Reiki II doorwerkt op het mentale niveau is het zeer belangrijk dat eerst alle problemen op het psychische niveau zijn verwerkt.
 

Je leert 3 symbolen die een krachtige uitwerking hebben op de Reiki energie die je doorgeeft. Het krachtsymbool pas je bij iedere behandeling toe:

bij zelfbehandelingen, gewone behandelingen van anderen en bij afstandsbehandelingen. Het maakt de Reiki energie krachtiger en dieper reikend. Het mentale symbool brengt de geest tot een heerlijke diepe, ontspannende rust. Je kunt het dagelijks bij jezelf toepassen, en in je Reiki behandelingen van anderen toepassen. Het helpt je jezelf of anderen te bevrijden van psychische blokkades en ondersteunt daardoor de psychische/spirituele kant van je groeiproces met Reiki. Je komt
krachtiger in contact met je hogere zelf door de toepassing van dit symbool. Het afstandssymbool helpt je om krachtig af te stemmen op een ander mens in zijn ziekte of moeilijke levenssituatie eigenlijk op alles wat geheeld wil worden. Je kunt ook jezelf zo'n indirecte energiedouche geven. Het is na de cursus belangrijk is om veel met de symbolen aan de slag te gaan. Daardoor komen ze tot leven, en worden ze iedere keer krachtiger en helender voor je. Vooral de eerste maand na de cursus is dat heel belangrijk.
 

Er zijn veel zaken waar je naar kan sturen. Je kunt bvb. sturen naar je eigen spirituele ontwikkeling, naar je verleden, naar de toekomst, naar een examen, naar gebeurtenissen op wereldniveau, naar de aarde, naar anderen enz...Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan er Reiki naar sturen. Met de symbolen kan je ook nog eens een mentale behandeling geven. Een behandeling op afstand duurt 4X korter dan met de eerste graad, met hetzelfde resultaat. Een afstandsbehandeling naar jezelf is een warme energiedouche, die je in 10-15 minuten van top tot teen kan verkwikken. Als je wilt, kun je tijdens die behandeling je rug uitgebreid behandelen, of een ander lichaamsdeel waar je met 1e graads moeilijk bij kan.


 

Tips 2e graad

De mantra's
Met Reiki II ontvang je drie symbolen. Deze symbolen hebben een naam. Deze naam wordt ook wel mantra genoemd. Bij het gebruik van de symbolen spreek je de mantra's uit, of spreek je ze in gedachten uit. Door de toon en trilling hiervan versterk je de kracht van het symbool.

Reiki 1e graad versnellen
Wanneer je afgestemd bent in de tweede graad kun je al de tips van Reiki 1 gebruiken. Door het gebruik van de symbolen versterk je alles wat je met Reiki 1 doet. Dus je behandelt met de eerste graad (handen opleggen, en tegelijk Reiki sturen met de tweede graad. Dit versnelt het resultaat.

 

Reiki sturen naar jezelf
Heb je het moeilijk met jezelf en je gevoelens. Stuur dan niet rechtstreeks naar die gevoelens maar naar de situatie er rondom. B.v.: Je bent boos omdat de dingen niet gaan zoals jij het verwachtte. In feite ben je dan ook boos op jezelf. Stuur dan geen Reiki naar je gevoel van boosheid. Zeg dan" Ik stuur Reiki naar de situatie rond mijn boosheid." Dit is een zachtere manier om toch resultaat te verkrijgen zonder jezelf noch meer te pijnigen. Deze methode is zeker in het begin goed. Wanneer je voelt dat je beter in je vel zit kan je rechtstreeks naar je gevoel sturen.

Reiki aan iemand die je niet aardig vind geven.
Een mooie maar soms moeilijke manier van omgaan met Reiki is het sturen van Reiki naar mensen die je helemaal niet moet. Het bevordert je gevoel van onvoorwaardelijke liefde naar jezelf de ander en het universum. Dit doe je alleen maar wanneer je er in gevoel werkelijk aan toe bent. Uiteraard vraag je de toestemming van de persoon in kwestie. Krijg je de toestemming niet dan kan je nog altijd Reiki sturen naar het gevoel van jezelf ten opzichte van deze persoon. Om het jezelf wat makkelijker te maken hou je een goede eigenschap van die persoon voor je.

 

Loslaten
"LOSLATEN" is zowat de meest gebruikte term in het alternatieve wereldje. En direct daarop volgt dan de vraag, "Hoe doe je dat?" En daarop volgt dan "Dat kan ik eigelijk niet zo goed uitleggen" of krijg je een hele rits oefeningen voorgeschoteld. Je probeert ze allemaal uit en blijkt dat er geen enkele tussen zit waar jij iets mee bent.Ik zal je verklappen welke mijn succesvolle manier is, en ze is nog simpel ook! Je gaat rustig zitten zoals je altijd doet op je eigen manier om Reiki te sturen. En je stuurt Reiki naar "Je vermogen tot loslaten". Dus voor je gaat sturen zeg je drie maal "Ik stuur Reiki naar mijn vermogen tot loslaten". Gegarandeerd dat het werkt.

Symbolen in de lucht tekenen.
Leuk om uit te proberen is het volgende; Ga buiten in een luie stoel liggen of zitten, sluit je ogen en maak jezelf rustig. Stuur Reiki naar jezelf, zet je symbolen zo hoog mogelijk, probeer ze tegen de hemel te visualiseren. kijk hoever en hoe groot je ze kunt tekenen. Stuur achtereenvolgens Reiki naar iemand waar je van houd en iemand die je absoluut niet moet. Je kunt ook naar materiele zaken sturen of naar dieren. Experimenteer zelf met andere dingen. En vergelijk dan hoe ver je de symbolen kon zetten. Kon je ze helemaal zetten? Wat voelde je? Was er verschil? Oordeel niet over jezelf, het is maar een spelletje.

Je huis zuiveren.
Je huis met de tweede graad zuiveren gaat als volgt; maak je rustig om Reiki te gaan sturen. Visualiseer je huis of de ruimte die je wil gaan zuiveren. Je maakt de HSZSN om contact te maken met je huis of de kamer die je wilt gaan reinigen. Je gebruikt de SHK om de negatieve energie te transformeren in positieve energie. En je maakt de CKR om de Reiki te versterken. Vervolgens stuur je Reiki naar je huis of kamer, net zolang als je voelt dat nodig is.

 

De Reiki douche
Ikzelf heb een poosje geleden in alle kamers in mijn huis de Reikidouche geinstalleerd. Ik ben elk vertrek binnengegaan en heb me afgestemd op de Reiki-energie. Een poosje blijven zitten en Reiki gegeven. Gevraagd of de Reiki mocht stromen elke keer als ik daar zou zijn.
Op een gegeven moment merk je dat de Reikistroom afneemt. Dan verzegel je met de CKR.
Je kunt ook je hele huis onder de Reikidoche zetten, maar er is me gezegd dat het beter is de eerste keer alle vertrekken waar het nodig was even apart te nemen.
De Reikidouche hang je gewoon zo op als jij het je het beste kunt voorstellen, zoals jij het je het beste kunt visualiseren, het komt er niet op aan of je douche los in de ruimte hangt, met touwen vast zit, op een ijzer stang gelast, schroeven, spijkers of zie maar....als jij het je kunt voorstellen is het goed.
Vergeet vooral niet dat Reiki in wezen simpel is, en vergeet niet dat visualiseren in zichzelf al krachtig is, het maakt weinig uit hoe je je iets voorstelt, je zult merken dat je gewoon een beeld in je hoofd krijgt, als dat voor jou werkt dan is dat goed.
Reiki douche: gewoon een CKR tekenen boven een deur of een plek waar je vaak komt. Om de paar weken een nieuwe plaatsen.

 

Een kamer reinigen

Kamer reinigen: neem bij voorkeur witte droge salie-wierook in elke hoek van de kamer. Heb je een kamer met een L-vorm of met vreemde hoeken, plaats ze in elke buitenste hoek. Sluit alle ramen op één na en teken SHK. Ga naar buiten, sluit de deur en blijf er een uur weg. Ruim daarna de wierook op, sluit het raam en teken CKR. Beide tekens teken je als je in de deuropening staat. Verder kun je als extra ook de muren "schoonspuiten" met je handen; je visualiseert dat de Reiki onder hoge druk uit je handen stroomt en tegen de muren spuit. Door het reinigen van je kamer, merk je dat de Reiki energie in die kamer weer beter en krachtiger door jezelf heenstroomt.