5 Reiki Leefregels

De Reiki leefregels beginnen allemaal met “juist vandaag wil ik” om aan te geven dat het hier gaat om het uitspreken van een intentie die je vandaag wilt waarmaken.

Het enige wat telt is juist wat je vandaag doet. Door deze formulering mag je elke dag weer streven naar de leefregels. Het werkwoord “willen” geeft aan dat het geen geboden zijn, maar leefregels die je vrijwillig kunt naleven. Reiki werkt toch wel, ook al lap je alle leefregels aan je laars.

 

De Reiki leefregels beginnen allemaal met "juist vandaag wil ik" om aan te geven dat het hier gaat om het uitspreken van een intentie die je vandaag wilt waarmaken.

 

Just for today, do not anger

Voor vandaag: maak je niet boos. Dit advies zegt eigenlijk twee dingen. Het eerste, voor vandaag geeft aan, dat je iets elke dag weer opnieuw kunt doen. Het geeft niets als je je een keer niet in staat voelt aan je eigen voornemen te voldoen. Begin dan de volgende dag (de volgende keer) opnieuw.
Het tweede, maak je niet boos, zegt iets over onze emoties. Het is soms zo gemakkelijk om je boos te maken over iets dat gebeurt. Vaak schep je daarmee een afstand en loop je het risico, dat je iemand (inclusief jezelf) kwetst. Vaak kom je er later achter, dat er iets in jezelf was, dat niet lekker zat, terwijl je het op dat moment op de ander hebt afgereageerd. En soms kom je erachter, dat de kwestie waar je je boos over maakte eigenlijk niet de moeite waard was.
Dit advies raadt je aan om na te denken bij wat je doet en je af te vragen of het zin heeft boos te worden. Misschien kan je op een andere manier met de situatie omgaan (uitpraten, afstand nemen, iemand helpen, geen weerstand bieden), waardoor je er beter en sneller uitkomt.

“The secret of life, though, is to fall seven times and to get up eight times.”
― Paulo Coelho, The Alchemist

 

 

Just for today, do not worry

Voor vandaag: maak je geen zorgen. Ook dit advies zegt twee dingen. Het eerste hebben we hierboven al gezien. Het tweede, maak je geen zorgen, zegt iets over een typisch menselijke bezigheid: ons druk maken over allerlei zaken. Meestal zijn dat dingen die zouden kunnen gebeuren. De meeste mensen zien zich geconfronteerd met allerlei angsten, varierend van een angst voor oorlog en dood, tot een angst voor spinnen. In angsten zit veel energie. Als je er last van hebt kunnen ze veel energie wegtrekken (ze kunnen je verlammen) en als je ze overwint kun je ze omzetten in heel veel positieve energie. Probeer iets te doen met je angsten (op welke manier dan ook) die voor jou zinnig is. Geef ze Reiki (Seichem), praat erover, confronteer jezelf ermee op een manier die je laat zien, dat je ze niet meer nodig hebt, kortom doe iets. Als je minder tijd besteedt aan het je zorgen maken, dan merk je, dat je meer van het leven kunt genieten en dat je meer in het heden leeft.

 

Lees meer op de Reiki Leefregels Pagina

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven