HeiligeLotus.nl

voor lichaam en geest

Reiki behandeling

 

Met een Reiki behandeling vul ik door handoplegging de universele energiestroom in je lichaam weer aan, en breng daardoor jouw eigen lichaamsenergie en chakra's weer in balans. Je kunt een Reikibehandeling ook gewoon krijgen om lekker te ontspannen. Je zult jezelf lichamelijk en mentaal weer energiek gaan voelen. Met Reiki kunnen pijntjes en kwaaltjes spontaan, of na verloop van tijd verdwijnen. Reiki helpt ook de genezing na een operatie, botbreuk, kneuzing of verwonding te versnellen, en vermindert de bijwerkingen van narcose en medicijnen waardoor het lichaam en geest zich beter herstellen. De Universele Energie die ik via mijn handen mag doorgeven, vind zelf de plaatsen in het lichaam waar aanvulling het meeste nodig zal zijn. Je kunt dus nooit een overdosis krijgen.

De duur van een volledige Reiki behandeling bedraagt ongeveer 1 uur, een stoelbehandeling een half uur. Tijdens de Reikibehandling lig je op een behandeltafel, of zit je op een stoel, met je kleding aan. Het enige wat je uit moet doen is je jas en schoenen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan de behandeling in stilte worden gegeven of met rustgevende muziek.

De beloning voor een behandeling komt bij mij pas kijken na de eerste behandeling die je van mij krijgt. Ik wil graag dat je eerst kennis maakt met de Universele Energie. Hoe het voelt en de uitwerking ervan. Voor mij is het belangrijk mijn medemens  te kunnen helpen.

De beloning voor mij, is alleen voor de tijd die ik aan een behandeling besteed. Tenslotte vraagt een bakker ook een beloning voor zijn brood. Hij heeft er tijd en energie ingestoken. Maar het belangrijkste van alles is dat Reiki voor iedereen toegankelijk moet zijn. Een prijs die eraan hangt kan mensen al snel afschrikken, ook al zouden ze Reiki heel hard kunnen gebruiken. Ik vind dat Reiki voor iedereen is, maar dat er iets tegenover moet staan, als blijk van waardering van de Universele Energie. Iets wat gratis is wordt vaak niet op waarde gerespecteerd. Kijk alleen al naar wat een mens met zijn eigen lichaam doet, want eigenlijk wordt dat maar al te vaak verwaarloosd en als vanzelfsprekend beschouwd dat je een lichaam hebt.

 

Mogelijke reacties tijdens en na de behandeling

Tijdens de behandeling kun je het erg koud of juist erg warm krijgen. Verder kun je lichtflitsen zien of kriebelingen in je lichaam voelen. Zo kunnen lichaamsdelen ineens zwaar aanvoelen. Ook kun je meer dan normaal gaan transpireren. Je kunt gaan hoesten, geeuwen of je maag/darmen kunnen gaan borrelen. Ook kan verdriet dat je hebt weggeduwd of niet verwerkt hebt naar boven komen.
Dit alles is een reactie van je lichaam op de energie.
Over het algemeen wordt de behandeling als prettig en onspannend ervaren. Na de behandeling kan er tijdelijk een verergering van de kwaal optreden. Dit duurt in de regel maar twaalf tot vierentwintig uur en is een teken dat er een genezingsproces plaatsvindt. Je kunt dit proces bevorderen door zoveel mogelijk water te drinken.

Reiki geneest niet, Reiki ondersteunt mensen in hun proces van heling op geestelijk en lichamelijk niveau. Reiki is dan ook geen geneeswijze, maar helpt het zelfgenezend vermogen van de mens.

Het lotuseffect…
De lotus heeft een merkwaardige eigenschap: hoewel de plant in modder groeit, hecht er zich nooit vuil aan de bloemen en de bladeren… die eigenschap wordt het lotuseffect genoemd. En precies omdat de plant rein vanuit de modderige ondergrond oprijst, en omwille van de schoonheid van de bloemen, staat de lotusbloem in het hindoeïsme en het boeddhisme ook symbool voor reinheid, puurheid en schoonheid.

 

Reiki Inzichtkaarten
Reiki inzichtkaarten kunnen je inzicht geven in kwesties die je kunnen helpen bij je pad van groei en bewustwording. Klik hieronder voor jouw dagkaart.