Verantwoord leven
Natuurlijke Keuzes

Contacten

 

+31 88 45646 60

Nederland Agentschap voor de Onderneming

Prinses Beatrixlaan 2

AL Den Haag

2595

Holland

Naam *
E-mail *
Bericht *
Over ons:

Lees en leer hier alles over Reiki, Essentiële Oliën AromaTouch therapie, behandelingen, cursussen, Chakra's, HotStone massage, dōTERRA, energie, balans en meer...Het woord chakra is een sanskriet-woord dat "wiel" of "schijf" betekent. Een chakra wordt omschreven als een wielvormige draaikolk waarin verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of ontmoeten. In feite kan ieder middelpunt of kruispunt van wegen technisch gezien als een chakra worden gedefinieerd.
Bijvoorbeeld het hart van een bloem, de as van een wiel, de iris van het oog, enz, enz. Bij de mens zijn de zeven hoofdcentra die langs de ruggegraat gelegen zijn het belangrijkst. Deze belangrijke kruispunten van energie kunnen de hoofdchakra's genoemd worden.

Chakra's worden ook wel lotusbloemen genoemd, omdat het zich openen van een chakra in veel opzichten lijkt op het open gaan van de blaadjes van een bloemknop. De lotus geldt in India als een heilige bloem. Uit de modder omhoog komend symboliseert hij de ontwikkeling van het primitieve bewustzijn tot de volledige ontwaakte geest, de ontwikkeling van het laagste in de aarde gewortelde chakra tot de duizendbladige lotusbloem, het kruinchakra. Evenals lotusbloemen hebben chakra's "blaadjes", die van chakra tot chakra van aantal verschillen. (van onder naar boven : 4, 6, 10, 12, 16, 2 en 1000 blaadjes). Evenals bloemen kunnen chakra's open- of dichtgaan, afhankelijk van de gesteldheid van het bewustzijn verwelken of tot volle bloei komen. Elk chakra representeert een eigen dimensie.
Er zijn zeven chakra's. Deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra's open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo. Chakra's kunnen niet actief genoeg zijn waardoor blokkades in de energie ontstaan en om dit te compenseren worden andere chakra's juist overactief. Er zijn technieken om de chakra's te stimuleren en hun werking in evenwicht te brengen.

Chakra's

Chakra's en Reiki

Alvorens ik de Reiki behandeling start, kijk ik eerst met behulp van mijn pendel, welke chakra's eventueel uit balans zijn. Na de Reiki behandeling herhaal ik de procedure nogmaals om te checken of de chakra's weer in balans zijn.
Tijdens de reikibehandeling kan het heel goed zijn naast de gewone handposities ook eens aan de chakra's te denken. Het visualiseren van kleuren (vooral die van de chakra's) tijdens een behandeling lijkt een goede aanvulling op een behandeling. Verder kun je bij lichaamsorganen natuurlijk ook het bij behorende chakra Reiki geven. Ik hoop dat dit lang niet volledige verhaal over chakra's, je kan helpen chakra's in je Reiki-behandeling nog meer een plaats te geven.

Get API key from Google and insert it to plugin properties to enable maps on your website.