Reiki 1

Reiki 1

Reiki 1 werkt op het psychische niveau. Bij de inwijding in de eerste graad Reiki wordt het kanaal waardoor Reiki stroomt geopend en een stuk gezuiverd. Hierna kan de Reiki energie vrij doorstromen en dat blijft zo de rest van je leven. Met deze graad kan je enkel met je handen behandelen. De eerste graad is een belangrijk instrument is om jezelf te helen. Zie het als een cadeautje aan jezelf. Je mag jezelf zuiveren, je moet nu eens niet aan de anderen denken. Dit is vooral in het begin wel belangrijk, later kan je ook anderen gaan behandelen. Maar alleen wanneer jij het wenst en eraan toe bent. Dan kan je de liefdevolle energie doorgeven aan andere mensen, dieren, planten en zelfs dingen.

Bij een behandeling geef je niet je eigen energie. Je wordt er ook niet moe van en neemt geen klachten over van anderen omdat je leert je te aarden. In Reiki I helpt de afstemming zelfs bij lichamelijke ziekten bij degene die de afstemming ontvangt. De lichamelijke gezondheid van de afgestemde verandert vaak ten goede in de maanden na de initiatie, of klachten verdwijnen helemaal. Iemand die Reiki 1 beoefend moet per handpositie ongeveer 3 á 5 minuten gebruiken, alvorens er voldoende energie opgenomen is door het lichaam. Met de eerste graad kan je best je hele leven verder. Je hoeft dus niet verder te gaan. Iedere Reikigraad is compleet op zichzelf. Heel wat mensen groeien spiritueel zonder een tweede of ook nog derde graad te halen. Voel je de behoefte om ook op afstand of door de tijd te behandelen, kies je voor Reiki 2e graad.

Na een afstemming kan het zijn (gebeurt niet altijd) dat er een aantal bijverschijnselen zijn, dit gebeurd dan tijdens, de zogenaamde, ontgifting (reiniging). Er kunnen dan een aantal onverwerkte pijnen naar boven komen die dan dus verwerkt en geplaatst moeten worden. Is ook niets vreemds want Reiki werkt ook op het emotionele vlak. De ontgifting duurt normaal circa 21 dagen.

In theorie is het dat gedurende de periode van 21 dagen van ontgifting, de energie drie keer circuleert door elk van de chakras. De eerste cyclus van zeven dagen is gericht op je persoonlijke kwesties, je lichamelijke en emotionele ontwikkeling. De tweede week focust zich meer op je relaties, je wereldbeeld en je geestelijke integratie. De derde week richt zich meer op je goddelijke, spirituele of geestelijke transformatie en aanpassingen.

Behandel jezelf!!!" is naar mijn mening de belangrijkste tip die ik een eerstegraads Reikiïst kan geven. Het is het gemakkelijkste wat je ooit kunt doen, je legt je eigen handen op je eigen lichaam en laat de energie stromen. "behandel jezelf" al is het maar vijf minuten.

Voel je ook absoluut niet schuldig als je een dag vergeet jezelf Reiki te geven. Een dagje, of een paar dagen overslaan kan echt geen kwaad. Reiki is voor altijd dat, verlies je niet. Zelfs als je er een paar jaar niks mee zou doen, en je begint weer, zal de energie nog steeds stromen.

Ik voel geen energie in mijn handen, help!

Vooral in het begin lijkt het moeilijk te voelen of Reiki nu wel of niet door je handen stroomt. Daardoor ga je snel aan jezelf twijfelen; kan ik het wel, voelt de ander wel wat want ik voel niks. Als je iemand anders behandeld kun je vragen wat die ander voelt als jij jouw handen oplegt. Maar als je jezelf behandeld en het lijkt of je niks voelt heb ik de volgende tip;

Doe eerst Gassho en klap daarna een paar keer in je handen. Daarna wrijf je je handen over elkaar. Dan houd je je handen tegen elkaar en haalt ze iets uit elkaar, je voelt dan een tinteling in je handen. Vervolgens breng je je handen weer tegen elkaar aan . Als je weer je handen langzaam van elkaar afhaalt, lijkt het of ze magneten zijn. Dit kan je een paar keer herhalen tot de afstand tussen je handen steeds groter wordt, maar je nog wel de tinteling en aantrekkingskracht blijft voelen. Op deze manier kun je ook de energiebal maken.

Van jezelf houden.

Met Reiki leer je van jezelf te houden. Je houd pas van jezelf wanneer je alle aspecten van jezelf aanvaard. Ook de minder goede. Dit is een goede oefening om de minder goede gevoelens van jezelf te leren aanvaarden. Ben je b.v. jaloers van aard en heb je er moeite mee, dan zal je er alles aan doen om te ontkennen dat je jaloers bent. Dit ontkennen doe je niet alleen naar anderen maar ook naar jezelf toe. Dus lieg je ook nog eens tegen jezelf. De oefening helpt je deze gevoelens te onderkennen en te aanvaarden. Let er wel op dat je deze gevoelens niet bij iemand anders plaatst, ze zijn van jezelf dus hou ze bij jezelf. Blijf goed bij jezelf (ga ergens rustig zitten en sluit je even van de buitenwereld af) geef Reiki op de plaats waar jij voelt dat daar het minder goede gevoel zit. Probeer dit zolang mogelijk vol te houden. Het kan zijn dat je pijn voelt op deze plaats, verleg je handen dan. Je moet jezelf niet forceren. Soms zijn deze gevoelens zo sterk dat ze niet van de eerste keer te behandelen verdwijnen. Blijf dan oefenen en verwens jezelf niet omdat het niet lukt van de eerste keer, het gebeurd zelden dat ze verdwijnen bij de eerste behandeling. Deze oefening kan je bij alle gevoelens toepassen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven