Reiki 2

Reiki 2

Reiki II is een verdieping van de Reiki energie en werkt sterk door op het mentale niveau. De kracht van Reiki wordt nu aanzienlijk vergroot. Met Reiki II neemt de hoeveelheid energie die door je handen stroomt toe. Hoeveel hangt onder andere af van de mate waarin je in staat bent je blokkades op te lossen. Deze toename van energie vereist een grotere verantwoordelijkheid, die wordt beloond met een grotere kracht. Daardoor kun je met de tweede graad zeer snel aan jezelf werken! Daardoor functioneer je beter en ben je minder speelbal van de wereld om je heen. Dit werkt zo mooi en snel dat een aantal keren Reiki sturen voldoende is om de invloed van een gebeurtenis (echt en meetbaar) te laten verdwijnen.

Reiki II doe je in eerste instantie voor jezelf. Je kunt jezelf op een dieper mentaal niveau en in (veel) kortere tijd behandelen. Iemand die Reiki II beoefend hoeft maar 2 tot 3 minuten per handpositie te gebruiken. De gedachte om Reiki II te willen doen kan soms maanden tot jaren duren. Iedereen heeft daar zijn tijd voor nodig, totdat je het van binnen uit voelt om Reiki II te gaan doen. Waarom de een er sneller klaar voor is dan de ander is heel persoonlijk, en kan aan de omstandigheden liggen. Je ontwikkelt door Reiki II een diepere spirituele groei en door het leren van de symbolen kun je op afstand werken naar o.a (levens)situaties en problemen naar jezelf en anderen.

Een van de voornaamste redenen voor mensen die Reiki II willen gaan doen, is het Reiki sturen op afstand, door tijd en ruimte. Veel mensen zoals hierboven staan beschreven bij Reiki I, willen snel door naar Reiki II om Reiki naar hun verleden te kunnen sturen. Ze hopen zo eerder van hun emotionele bagage af te zijn. Dat is een groot misverstand, het is juist belangrijk om eerst weer goed in je vel te zitten eer je aan Reiki II begint. Aangezien Reiki II doorwerkt op het mentale niveau is het zeer belangrijk dat eerst alle problemen op het psychische niveau zijn verwerkt.

Je leert 3 symbolen die een krachtige uitwerking hebben op de Reiki energie die je doorgeeft. Het krachtsymbool pas je bij iedere behandeling toe: bij zelfbehandelingen, gewone behandelingen van anderen en bij afstandsbehandelingen. Het maakt de Reiki energie krachtiger en dieper reikend. Het mentale symbool brengt de geest tot een heerlijke diepe, ontspannende rust. Je kunt het dagelijks bij jezelf toepassen, en in je Reiki behandelingen van anderen toepassen. Het helpt je jezelf of anderen te bevrijden van psychische blokkades en ondersteunt daardoor depsychische/spirituele kant van je groeiproces met Reiki. Je komt krachtiger in contact met je hogere zelf door de toepassing van dit symbool.

Het afstandssymbool helpt je om krachtig af te stemmen op een ander mens in zijn ziekte of moeilijke levenssituatie eigenlijk op alles wat geheeld wil worden. Je kunt ook jezelf zo'n indirecte energiedouche geven. Het is na de cursus belangrijk is om veel met de symbolen aan de slag te gaan. Daardoor komen ze tot leven, en worden ze iedere keer krachtiger en helender voor je. Vooral de eerste maand na de cursus is dat heel belangrijk. Er zijn veel zaken waar je naar kan sturen. Je kunt bvb. sturen naar je eigen spirituele ontwikkeling, naar je verleden, naar de toekomst, naar een examen, naar gebeurtenissen op wereldniveau, naar de aarde, naar anderen enz...Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan er Reiki naar sturen. Met de symbolen kan je ook nog eens een mentale behandeling geven. Een behandeling op afstand duurt 4 keer korter dan met de eerste graad, met hetzelfde resultaat. Een afstandsbehandeling naar jezelf is een warme energiedouche, die je in 10-15 minuten van top tot teen kan verkwikken. Als je wilt, kun je tijdens die behandeling je rug uitgebreid behandelen, of een ander lichaamsdeel waar je met 1e graads moeilijk bij kan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven