Geschiedenis

De Geschiedenis van Reiki

De Geschiedenis van Reiki

De oude geneeskunst van Reiki werd rond de eeuwwisseling door de Japanse boeddhist Dr. Mikao Usui geopenbaard, dit dankzij zijn levenslange beoefening, opleidingen en interesse.

Hij ontdekte de sleutels om deze Reiki energie van mens tot mens door te geven en te gebruiken. In een ononderbroken traditie worden deze doorgegeven van Meester op leerling.

Chujiro Hayashi werd door Mikao Usui opgeleid, welke op zijn beurt, de Amerikaans-Japanse, Mevrouw Hawayo Takata inwijdde in de leer. Zij introduceerde in de 70-er jaren het Reiki-systeem in de Verenigde Staten. Alsdan werd gesproken van Reiki-masters. Zij heeft 22 mensen tot Reiki-master opgeleid.

Ruim een half jaar na haar dood besloten de 21 door Mevr. Takata ingewijde Reiki Masters, haar kleindochter, Phyllis Lei Furomoto te benoemen tot haar opvolgster als Reiki "Grand" Master (Dit is een "westerse" titel, in Japan spreken ze over de "President" van de organisatie). Deze "lijn" is er één van velen en we hebben het aan Mevr. Takata te danken dat Reiki naar het "westen" is gebracht. Vandaag de dag zijn er honderden Reiki Masters, die over de hele wereld Reiki onderwijzen.

 

 

De geschiedenis van Reiki

Wat is Reiki?

Wat is Reiki?

Reiki is een samentrekking van twee Japanse woorden. Rei betekent Universeel of Kosmisch en Ki betekent Levensenergie. Reiki betekent dus eigenlijk kosmische levensenergie en is een manier om deze krachtige energie door te geven met je handen, waarbij je zelf slechts “doorgeefluik” van die energie bent. Je geeft dus niets van jezelf weg en kunt er daarom nooit moe of ziek van worden.

Het feit, dat je je dat afvraagt, betekent dat je Reiki nodig hebt. Waarom zou je je afvragen of een behandeling gunstig voor je zou zijn, wanneer je je gelukkig en gezond voelt?

Wat Reiki voor jou kan doen, hangt af van je probleem. Waarschijnlijk heb je lichamelijke klachten, of psychische.

Ook lichamelijke klachten kunnen op het psychische vlak liggen. Vaak zorgen stress of andere problemen er op den duur voor, dat het lichaam op de zwakste plaats moet toegeven. Bij de een ontaardt dat in hoofdpijn, bij een ander in buikpijn of rugklachten.

Reiki, de levensenergie, of Goddelijke energie is ook een intelligente energie. Die werkt daar waar het nodig is. Door handoplegging, of bij afstandsbehandeling stroomt de energie naar de plaats waar dat nodig is. Je hoofdpijn kan blijven, erger worden zelfs, terwijl de energie haar weg zoekt naar de werkelijke oorzaak van je klachten.

Het resultaat is totaal afhankelijk van de werkelijke oorzaak van de klacht. De pijn in je hoofd kan verdwijnen, maar mocht die veroorzaakt zijn door stress, dan kan de ontvanger opeens merken, dat hij zich minder druk maakt over het afkrijgen van werk, of vaker een vrije middag neemt om te kunnen genieten van gezin, of de natuur. Hoe de behandeling uitpakt, zul je op termijn ontdekken, doordat je opeens beseft dat er iets veranderd is, dat JIJ veranderd bent.

Blokkades in de energiebanen van het lichaam kunnen door allerlei oorzaken zijn ontstaan. Een vaak voorkomende oorzaak is een traumatische gebeurtenis in het verleden. Door de Reiki energie te ontvangen, zal de blokkade opgelost worden en de energie vrijelijk door het lichaam stromen. Daardoor kan ook de EIGEN levensenergie weer vrijelijk door het lichaam stromen. Je zult je als herboren voelen. Dat is zeker!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven